tirsdag, april 13

Surprise!! - Optakten

I begyndelsen af marts fik jeg lige rodet mig ud i en chat med Datterens far på facebook. Han fortalte lidt om, hvordan han havde det om det nye firma, han er ved at starte op og fik lidt nyt herfra.
Og så var det, han ville høre, om jeg vidste noget om Datterens fødselsdagsplaner eller om vi mon skulle overraske hende med et eller andet?? Jeg vidste, hun havde snakket om noget tøsekomsammen, men havde indtryk af, at det kun var på overvejelsesstadiet endnu og jeg var også helt helt på det rene med, at hun ville elske at blive overrasket og sat i centrum af sin far og mor. Det ville nu slet ikke kunne lade sig gøre uden Datter-kærestens hjælp, så jeg påtog mig at 1) få en snak med ham og få ham til at spænde ben for hendes planer uden at hun opdagede intentionen og 2) finde ud af, hvad der mon skete i København weekenden før, som vi kunne mødes omkring.
Allerede samme dag fik jeg en snak med Datter-kæresten, der syntes det var en brandgod ide og som var noget mindre begejstret ved tanken om, hvor ubegejstret Datteren ville blive over at få sine planer forpurret. Det holdt ham nu ikke tilbage, allerede dagen efter ringede han tilbage og havde sammen med sin mor lagt skumle planer: Hun - der har fødselsdag dagen før Datteren - ville udsende invitationer til lørdag d. 10 april og tilsige hele familien til at møde Under Uret på Hovedbanen. Resten af familien var dog varskoet om, hvad der lå bag invitationen og ville derfor ikke møde op.
Jeg havde i mellemtiden været på Visitcopenhagen.dk og fundet et enkelt show, vi evt. kunne se. Det var et såkaldt dinnershow med mad, stunts, 80'er musik og meget andet sjov og det så ret godt ud.
I løbet af marts fik vi det meste på plads: togbilletter, flybilletter, hotel (til Datterens far og hans kæreste), overnatning (til mig) og planer for søndagen. Det eneste hængeparti var billetterne til showet, for Datterens far havde ikke kunnet komme igennem og turde ikke bestille online, hvis vi så ikke fik gode pladser. Da han endelig kom igennem, var alt udsolgt.
Så var gode råd dyre og vi måtte lægge hovederne i blød for at finde på en plan B, der kunne du. Heldigvis var Datteren jo ikke klar over, hvad hun gik glip af, så vi blev bare enige om ikke at nævne noget om dét. Der må nu have været nogen, der har stået os bi, for få dage før, da Datterens kæreste skulle bestille bord på den restaurant, vi havde valgt som alternativ, tjekkede han lige hjemmesiden igen og så, der var frigivet ekstra billetter. Vupti, havde han købt 5 billetter og var jubellykkelig for, at vi nu alligevel kunne vende tilbage til plan A. Det var ubetinget også den bedste plan.
Oven i anstrengelserne for at få planen for lørdag aften til at falde på plads, havde Datterens kæreste også haft lidt hovedbrud med søndagen. Når hun Datterens far - der til hverdag bog i Wien - nu var her, skulle vi jo også være sammen med dem søndag og se lidt af byen - der var bare lige den hage ved dét, at søndag rent faktisk var Datterens svigermors fødselsdag og hun skulle jo også fejres lidt, så han havde lagt hovedet i blød og var kommet op med følgende: Om aftenen skulle alle spise hos dem og så skulle hans mor bare være gæst og slappe af og helt holde sig ude af køkkenet. En rigtig sød tanke.
Udfordringen lå jo "bare" i, at når vi havde trampet København rundt hele dagen, så skulle maden jo stadig være til at overskue rent tilberedelsesmæssigt og den skulle kunne forberedes i forvejen..... uden at Datteren fik det med. En ikke ubetydelig detalje, når man bor sammen. Men han klarede det i meget fin stil og med en hel masse kreativ tænkning: Der var mad gemt i hele hytten, kyllingerne var sat til optøning i en stor gryde med låg i et skab, der ikke bruges så ofte og lignende.
Det var meget, meget underholdende at høre om hans 'mellemregninger' og overvejelser undervejs.

Ingen kommentarer: